Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

fredag 25 november 2011

Onsdagens laxfiske var som en dröm
På onsdagen hade jag Fiske För Allas Jan Hagman med kunden Amer som driver Sportfiskebutiken Piscari i Helsingborg i båten. Vädret var ganska tufft med 8-10 m/s sydväst så det gungade rejält. Vi började dagen med tre spön på varje rigg men de första huggen duggade in väldigt snabbt så jag gick ner på två spön. Ett spö på varje rigg fiskande 25 meter ner, riggat med stora Flashrar och Grissly.

Tre snabba laxar direkt sedan lite lugnt i 30 minuter

Vi drog tre fina laxar direkt utan att vända båten då jag ville ut mot området där jag kvällen innan hade sett väldigt många laxar på ekolodet. Inget hände på ca 30 minuter så jag sa att vi vänder tillbaka mot grundkanten innanför. I vändningen börjar båda rullarna toktjuta, dubbelhugg av grov fisk. Pigga laxar som kör och hoppar ända in till håvkanten.

Ny Svensktillverkad håv som är skonsam mot laxen
Vi provade en ny Svenktillverkad håv med helgutet gumminät vilket gör att man skadar laxen mindre vid håvning och att krokarna inte fastnar i håvgarnet. Prototyphåven fungerade utmärkt då vi håvade alla laxarna i dag med den.

Två spön räckte i dag
Summerar man dagen så fångade vi 10 laxar och tappade 3 st, flera av fiskarna var runt 10 kg. Hälften släptes tillbaka och vi tog hem de som vi bedömde satt lite för djupt och blödde för mycket. Med tanke på att vi nästan hela dagen bara körde med 2 spön i vattnet och bara fiskade fram till 13.00 så var det ett helt otroligt fiske.

Fantastiskt kul fight
Jan Hagman fick sig en riktigt vild fight då en av laxarna drog i väg över 100 meter så rullen nästan gick upp i falsett, för att sedan tvärvända in mot båten. Janne trodde då att han tappade laxen och detta skedde två gånger. Sista gånge dök laxen helt plötsligt upp bredvid båten då vi helt plötsligt såg en stor vit Flasher som kom åkande i vattnet. Laxen som vi tyvärr fick ta med hem satt stenhårt och var en vandringsfärdig 10,7 kg,s hane. Amer som aldrig tidigare hade fiskat lax och aldrig tidigare fått fighta fiskar som bränner iväg över 100 meter lina lovade att komma tillbaka i båten snarast. Bland det häftigaste han hade varit med om.

Ett fåtal lediga dagar kvar innan Jul
2-5-8-14-16-19-20-21 December.

Passa på fisket har nästan aldrig varit bättre.

Inga kommentarer: