Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

tisdag 22 november 2011

Fantastiskt fiske idag igen då Garmin var på besök

I dag hade David Johansson från Garmin bjudit med Magnus från Skeene Järn på laxfiske med mig. Vi bjöds på perfekt fiskeväder med svaga sydliga vindar och växlande molnighet. I dag valde jag att åka ut något längre än vanligt i det fina vädret.

Chockstart på fisket
Jag hann precis lägga ut alla beten innan det small på på nedersta djupriggspöt och upp kommer en liten fin lax som ganska snabbt håvas. Ut med grejerna igen och det tar inte lång stund innan nästa lax hugger på på samma spö, hinner precis få in den i båten då det tar på nästa djupriggspö. Tre snabba laxar på första halvtimmens fiske var en riktigt bra start på dagen, hög stämning i båten lovar jag. Sedan tog det en stund innan nästa hugg som helt plötsligt kom på samma bete längst ner på riggen. Någonting konstigt hände så linan gick av och efter det så hoppade laxen med betet i munnen minst fem gånger. Surt då fisken tog favorit Flashern.

Råhugg på Dipsy
En stund senare när vi gick in mot en djupkant så hugger det stenhårt på Dipsy och Apex. David greppar spöt men just som jag ska håva så släpper enkelkroken 1 meter från håven. Surt igen tycker vi, då andra laxen tappas och den var på minst 10 kg.
Men nya tag och ut med grejerna igen. Ny runda över samma ställe och då hugger det stenhårt och Magnus kan drilla in sitt nya PB på 9 kg.

Hugg i varje runda över stället
Sedan börjar det hugga på varje runda flera landas och flera tappas vi har ett fantastiskt fiske med bland annat höjning av Magnus PB till 11,2 kg. Summerar man dagen så landar vi 8 fina laxar med 11,2 kg i topp och tappar 5 hugg till. Se på filmen från dagens fiske också.

Passa på att boka dit fiske tidernas chans att få uppleva rekordfiske på stor lax.

Inga kommentarer: