Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

fredag 18 november 2011

Bra fiske för team Peter Abrahamnsson

En av mina trognaste stamkunder Peter från Göteborg som fiskat med mig i snart 15 år fick sig ett makalöst fiske. Hade med sig kompisen Jocke som brukar dyka upp ibland och Per som tyvärr mådde dåligt idag och fick stanna iland.

Riktigt råhugg på riggen
Dagen började med ett riktigt råhugg lägst ner på djupriggen. Peter greppar spöt när en lax drar ut 300 fot linas innan den stannar upp. Härlig fight med flera hopp och jag kan till slut håva en 103 cm lång lax som senare vägs till 11,5 kg i hamn. Sedan dröjjer det någon timme innan det händer något.

Dubbelhugg på djupriggen
Helt plötsligt så får vi ett klockrent dubbelhugg på samma djuprigg. Tyvärr kliven den största av fiskar av efter en 100 metersrusch, men vi kan landa en fin 5 kg lax som hoppar flera gånger meterhögt. Sedan börjar en riktigt bra huggperiod då bland annat Jocke landar två stora laxar stracks under 10 kg strecket. En av fiskarna tog helt plötsligt i ytan på ett blått skeddrag bakom en sidparavan. Peter landar sin tredje stora lax och i mellan hinner vi tappa en eller två fina hugg. Summerar vi dagen så landar vi fem laxar där fyra är från 9,5 kg upp till 11,5 kg, riktigt bra fiske.

Fortfarande chans att boka nu på måndag då man har lovat väldigt fint fiskeväder.
Sedan finns det fortfarande dagar kvar att boka längre fram.

Inga kommentarer: