Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

lördag 12 november 2011

Härlig dag med bra fiske och strålande sol




Sista och fjärde dagen för P-A Lundberg och Hans Mustonen blev en mycket trevlig dag. Fortfarande ganska frisk vind och guppigt, men bättre humör på fisken när det blåste sydligt i dag. Dagen började med ett riktigt rullrus när det högg på stora Flashern längst ner på djupriggen. Hans kunde fighta in en fin 7,5 kg,s hanlax som tog på min favorit Grissly som ser ut som en sill. Sedan drar P-A en fin klotrund havsöring som högg i ytan.


Sedan tog det någon timme tills vi kom ut där vi fiskat dagarna innan, vi strök längst en djupkant vid ett berg som sticker upp ca 20 meter från botten. Först hade vi två fina hugg, ett av spöna bugade till tre fyra gånger vid huggen, konstigt att de inte fastnar på de sylvassa krokarna. Men tredje gången så satt den där och Hans kunde landa en rund 5 kg,s lax. Sedan duggade huggen in i tät följd, flera tappades bakom båten men några landades.

Vi såg den på ekolodet
Helt plötsligt ser vi ett stort eko på mitt ekolod just där nedersta djupriggen är. Jag säger på skoj att hugger den där så är det en riktigt stor lax, sekunderna efter smäller det på stenhårt på draget som sitter ovanför stor Flashern nederst. P-A greppar spöt och får sig dagens bästa figth. jag kan till slut håva en riktigt fet hanlax med klippt fettfena som vägs i hamn till 12 kg.

Summering av dagen så landar vi 5 laxar och en havsöring + några tappade och några hugg som inte fastnade. En fantastiskt bra laxfiskedag på ett härligt hav. Dagens bästa bete var Grissly bakom en stor Flasher men den största fisken tog ett litet skedrag.

Vill du uppleva laxfiske av världsklass ring och boka ditt fiske, väder prognoserna ser fina ut i nästa vecka och veckan därefter.

Inga kommentarer: