Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

torsdag 3 november 2011

Galet bra laxfiske idag






I dag hade jag Björn från Haglöf,s i båten med en kund, vi bjöds på sydostlig vind 5-6 m/s och mulet väder, riktigt laxväder. Förts fisken högg efter en kvart stenhårt på djupriggen och Björn kunde landa sitt nya Pb på dryga 9 kg, vilken pangstart. Sedan droppade huggen in ganska tätt. En stort fisk drog av tafsen till Apexdraget i ett häftigt utras, kändes inte bra. Bara att gå upp till grövre dimision så jag satte på 0,70 mm tafs. Det visade sig vara bra då vi fick två väldigt starka laxar på just Dipsyn med Apex.

Nytt PB igen för både Björn och kunden
Det högg i nästan varje runda över hotspotet när vi gick i medvind. Stenhårt hugg på Dipsyn och sedan en rulle som gick upp i falset och en stor lax som hoppar på lång lina. Detta hände flera gånger och först Björn som landade sin andra riktigt stora lax som vägde 11,1 kg för att sedan följas av kunden som landade en på 10,5 kg. Sammanfattar vi dagen så landade killarna 7 fina laxar och tappade två . Hösten bästa guidedag men jag tror det kommer fler dagar som denna för det verkar vara väldigt mycket lax här just nu och medelvikten är rekordhög.

Många odlade laxar
Av dagens fångst på 7 laxar så hade 6 av fiskarna klippt fettfena. Detta är något jag inte har sett förut på många år, Samma för någon av de andra båtarna som också hade odlade laxar utan fettfenor.

Boka superfiske
Fortfarande ledigt nu på söndag och måndag, laxen är här.

Inga kommentarer: