Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

fredag 15 april 2011

Stora laxar för Fiskejournalens kunder





I dag hade jag stamkunden Håkan Otterberg från Fiskejournalen på besök. Håkan hade tagit med fiskekompisen Bagaren och två viktiga kontakter från Volvo personvagnar. Frukost klockan 06.00 sedan ner till Teijn där båten ligger och möta Bo som kom med postbåten som går från Simrishamn. Frost på morgonen men en strålande vårdag var i antågande.

Hugg på utlägg
Första laxen högg när vi höll på att lägga ut, en fin 5 kg som Bo fightade in säkert i håven. Sedan tog det inte så lång tid innan nästa fisk drog på i ytan längst ut. Nu var det allvar då rullen nästan gick upp i falset. Lars greppar spöt och fick sig sitt livs fight. Efter 15 minuter kunde jag efter spännande närkamp håva en riktig superlax som visade sig väga 11,5 kg.

Två kanonhugg på riggen
Sedan blev det tyst i ett par timmar förutom två smålaxar som tog i ytan. Först fram vid 14-tiden drog det först i en 5 kg lax på 25 ft ner på djupriggen. Bagaren greppar spöt och kunde lotsa in fisken i mitt nät. Ut med draget igen och ner på samma djup. 5 minuter senare brakar det till ordentligt, en stor lax går upp i ytan direkt och välver. Bo greppar spöt och får en tung kamp mot denna stora lax. Väldigt stark och lång närkamp på kort lina innan vi till slut kunde få in den i håven. Årsbästa i båten och 14 kg som tog ett av mina favoritdrag. Sedan han vi inte fiska så mycket mer då gänget skulle hinna med en tidig färga till Ystad.

Massor av lax i Östersjön just nu
Har du någon chans så se till att boka en dag för nu är det väldigt bra fiske och så kommer det vara säsongen ut då laxtillgången är väldigt stor.

Inga kommentarer: