Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

onsdag 13 april 2011

Fisket fortsätter att vara fantastiskt bra



Familjen Pihlman avslutade sina 3 dagar med flaggan i topp. Sen start idag då det blåste ganska hård nordostlig vind på morgonen. Vinden dog ut vid 10 tiden och då åkte vi ut, skönt att ha lite sovmorgon ibland. Området med varmare vatten var fortfarande kvar och det tog inte lång tid innan första laxen drog på ett ytspö. Yngste man Jonas drillade in en fet 5 kilos lax, sedan tog det en timme innan nästa hugg kom och på samma bete igen. En ny 5 kg lax kunde drillas in.

Tungt hugg när Thomas höll i spöt
När Thomas Pihlman släppte ut Dipsy Divern så högg det stenhårt när han höll i spöt. Samtidigt högg det på två ytspön, unge Jonas tog över Dipsyspöt, då det var hans tur. De andra fiskarna drillades en stund innan de båda plötsligt släppte, den ena inne vid håven. Jonas fick sig en riktigt tung drillning med flera rusher och hopp. Till slut kunde jag håva en riktig praktlax som var en utsatt lax på 11 kg utan fetfena som bet över ett Pro Logic drag i gröngult. Till slut kunde vi räkna in 5 landade laxar och två tappade vilket kändes mycket bra på denna något korta dag.

Fantastiska 3 dagar med Pihlmans
Sammanfattningsvis kan man säga att fisket var väldigt bra alla dagarna med tillsammans 18 laxar och över 10 tappade. Största tre vägde 12 kg, 11, kg ,11 kg + flera just under 10 kg. Detta är fiske i världsklass tycker jag.

Fenklippningen helt meningslös
Flera av laxarna vi fångat har varit fenklippta men en stor del var inte klippta och betraktas då som vilda . Inte underligt att en mycket stor del av den lax vi fångar inte är fenklippt då de flesta kraftbolagen har fått dispans och inte behöver klippa. Detta enligt en bekant som jobbar på en av de största bolagen. Många icke fenklippta laxar bär tydliga odlingsskador om man tittar nära. Om inte alla klipps varför klippa en enda. Ska forska lite mer i detta ämne, men det verkar vara som vanligt när Fiskeriverket är inblandat, en officiel story och en sanning som inte riktigt stämmer med verkligheten.

Bilden visar en mycket glad Jonas med en riktig superlax och bild på de nya superrullarna från Okuma.

Några få dagar kvar att boka
Fortfarande några få dagar kvar att boka i Simrishamn/Bornholm. 23 april, 5- 12-13 -19-20 Maj.

Inga kommentarer: