Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

onsdag 11 maj 2011

Vandringslax fiske idag



Fredrik, Bengt och Gunnar var så pass nöjda med gårdagens fiske så att idag skulle vi prova hitta riktigt stor lax.
Åkte norr ut upp mot Ronnebykanten, där det tidigare i veckan hade fångats några fina storfiskar. Ganska lång tur 38 sjömil men kunderna ville betala diselkostnaden så det blev full fart mot området.

Vrålhugg på riggen
Efter ca 2 timmars fiske får vi helt plötsligt ett riktigt vrålhugg på översta djupriggsspöt, en riktig stor lax går upp i ett våldsamt hopp bakom båten för att sedan dra iväg över 100 meter. Hela manskapet inklusive mig själv var ganska darriga då laxen körde kors och tvärs, men till slut kunde jag håva fisken. En riktig praktlax som drillades fint av Bengt. När jag ökade farten igen högg en ny lax nu på ett ytspö. Fredrik greppade spöt och kunde efter en bra drillning landa en något mindre lax än den första. Två fina vandringslaxar som båda bevisade hur starka de är när de är i sitt esse.

Nytt vrålhugg på nedersta riggspöt
Sedan hände inget på ett bra tag förutom några smålaxar som vi satte tillbaka och några näbbgäddor. Helt plötsligt får vi ett nytt vrålhugg på djupriggen och doktor Gunnar greppar spöt. Fisken drar iväg så att rullen går upp i fallset. Efter en våldsam rusch rycker laxen till och släpper. Det känns väldigt tomt efter en sådan superfisk som sedan släpper. Inget mer händer men vi tyckte att våran expedition blev väldigt lyckad och Gunnar får en bra orsak att komma tillbaka för att fånga en riktigt stor lax.

I morgon blir det en ofrivillig dag på land, inte bra med tanke på det fina fisket.

Inga kommentarer: