Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

onsdag 18 maj 2011

Finska teamet fick sina laxar till slut




Efter några svåra dagar på Bornholm med sjösjuka och hård vind kunde till slut Finska Hartvall teamet åka ut på havet med bra förutsättningar, avtagande svag vind och växlande molnighet. I Per,s båt fick man två fina laxar redan direkt efter 30 minuter, en 9 kilos och en mindre. Vi fick mest torsk och näbbgädda första timmarna. Men som vanligt den här säsongen går vi till slut på en fin lax som hugger på Flasher 45 ft ner.

SUPERHUGG PÅ DIPSY DIVER
Då tätheten av näbbgädda var besvärande stor så gick det inte att fiska i ytan med drag, så jag satte på ett gammalt trix. Något som kallas speed Dodger som jag satte på Dipsyn. Efter kanske en timme med detta i vattnet så dra det på en riktig storlax. Veiko får sig sitt livs fight och efter en mycket bra och dramatisk kamp kunde jag till slut håva en riktig vandringslax som vi vägde till 13,5 kg. Stor lycka i båten nytt pb och ledning i interntävlingen.

Ut med Dipsyn och Speed Dodgern igen och efter bara 15 minuter så drar det på en ny storfisk.Den drar så pass att jag till slut får vända båten för att få in lite lina, jag tror den rusade ut 250 m-300 meter, helt galen. Kan till slut håva en 13,5 kg,s lax till. Ganska underligt att få två jämnstora laxar efter varandra. Båda var odlingsfiskar den ena med klippt fetfena och den andra oklippt men deformerad ryggfena och skada på gälen.

Efter det får vi en 4 kilos på nedersta flashern på riggen. Sedan var det dags att bryta då vi var tvungna att vara i hamn tidigt då killarna skulle ta flyget hem till Helsingfors. Vilken superavslutning på tredagars turen som gav gänget mersmak på laxfiske.

BOKA DE SISTA DAGARNA PÅ GRISSLEHAMNSFISKET

Lediga för bokning just nu är 20-21-22-23-26-27-28-29-30 Juni.

Inga kommentarer: