Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

fredag 14 oktober 2011

Idag fiskade Jonny H och Cato från Norge med mig



Fin soluppgång på den klara himlen när vi tuffade ut på morgonen. Fortfarande var det en isande kall nordvind när vi la ut grejerna men SMHI hade lovat riktigt finväder framåt dagen. Fisket började lite trögt men efter en timme får vi först en liten lax under måttet. En halvtimme senare drar det i ett trippelhugg på djupriggen och ett dipsyspöt, Cato kan landa sitt livs första lax på 8 kg, de andra två släpper tyvärr nästan på en gång, såg ut att vara fina fiskar.

Havsöring i ytan
Sedan gick det en timme så ryter det helt plötsligt till i ett av ytspöna och Jonny kunde säkert landa en fin havsöring på ca 5 kg som högg en NK emerald. Sedan hände inget på flera timmar. Peter H en fiskekompis ringde upp och sa att han hade tappat 4 laxar längre söderut, så vi styrde mot honom. När vi kom fram så landade Peter till slut sin första men fortsatte att tappa två till. Här var det väldigt mycket betesfisk från botten upp till ytan på vissa ställen.

Provade nya bete
Började byta beten för nu visste jag att det var lax i området, helt plötsligt hugger det stenhårt på ett av de nya betena och en lax kommer farande rätt upp i luften bakom båten. Cato drillar sitt livs andra lax, en riktig hopplax som nästan hoppar in i båtsidan när vi ska håva fisken. En ny 8 kg lax i mycket fin kondition fick syna båten. Sedan hinner vi tappa en till vid håvning innan vi bryter för dagen. I morgon blir det fiske igen för mina två Norrmän som vanligtvis fiskar grov öring i Norges största sjö Mjösa.

Fortfarande dagar kvar att boka nu i höst, laxen är på plats.

Inga kommentarer: