Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

onsdag 20 april 2011

Kanonfisket fortsätter på Bornholm





I tre dagar har jag nu guidat ett gäng på 5 Finska fiskare som själva brukar trollingfiska ganska mycket. Första dagen kom vi iväg först vid 12 tiden på dagen så det blev en korttur utanför nordsidan. Vi fick bara ett par små laxar. Tisdag-morgon flyttade vi båten ner till sydsidan av Bornholm för att kunna nå andra vatten. En lyckad taktik som gav teamet 5 finan laxar till upp till dryga 12 kg. Ett kanonnöjt team åt en god middag på Hotell Verona.

Dag tre en riktig fullträff
Tidig frukost och sedan ner till båten. Redan efter en timme smäller det till först på Dipsy Diverspöt och sekunderna senare smäller det till på två ytspön. Laxarna kör kors och tvärs men efter bra fighter kan jag håva alla tre. Vilken start på dagen.

Galen huggsexa
Vänder upp båten för att köra tillbaka till huggplatsen, efter att vi vände runt och kom ner åt samma håll tog det inte lång tid innan först Dipsy spöt började tokkjuta, sekunderna efter högg det i 7 laxar till, alltså nu har vi 8 hugg, det mesta jag någonsin har upplevt. Fiskarna kör kors och tvärs men på något vis klarar vi att hålla isär laxarna. En lax går ner och trasslar in sig i djupriggen och sliter av linan.

De andra laxarna kan vi efter en lång laxfightning landa en efter en. Vilket fantastiskt fiske det är, sådan här har inte hänt sedan rekordåret 2005. Fyra av laxarna väger runt 10 kg och de andra ligger på 4-8 kg.

Boka ett laxfiske av världsklass
Har du chansen så ta den och kom över till Bornholm nu på lördag då är jag ledig för bokning, nästan garanterat bra fiske. Andra lediga dagar är just nu 5-12-13-19-20-21 Maj.

Bilderna visar glada Finska fiskare som aldrig varit med om något liknande förut.

Inga kommentarer: