Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

tisdag 1 november 2011

Ny bra dag i Simrishamn




I dag hade jag Jan Olof från Alvesta, Småland i båten. Förra gången Jan Olof var med var i Vättern där vi fångade fin fisk. Nu skulle storlaxen fångas var tanken. Vi bjöds på perfekt fiskeväder med svag sydvästlig vind och växlande molnighet. Vi körde nästan 7 sjömil innan vi började fiska, samma område där gårdagens laxar hade fångats.

Hugg nästan direkt
När jag hade ett spö kvar att lägga ut så skrek det till i en rulle i ett av ytspöna men fisken släppte direkt. Momentet efter så börjar en rulle på ett av djupriggs-spöna vråla och en stor lax går upp i flera hopp bakom båten. Jan Olof greppar spöt och får sedan en riktigt bra storlaxfight med flera fina rusningar och hopp. Jag kan till slut håva en mycket fin lax, vilken härlig fiskeglädje som infinner sig i båten. När vi håller på att handskas med fisken drar det på en fisk på ett annat djuprigspö och upp kommer en något mindre lax farande i ett fint hopp. Kort intensiv fight och en fin 5 kg lax kan håvas. Båda laxarna högg draget som gick just ovanför en flasher.

Lugn eftermiddag som avslutades med en storlax
Sedan lugnar fisket ner sig och först någon timme senare kan Jan Olof landa en 3 kg lax som högg längst ner på en Stive bakom en liten Hotspot flasher. Sedan tappar vi en liknande lax som inte orkar lösa ut från klämman. Vi börjar sedan fiska mot land, vid en av djupbranterna på väg in så hugger det igen på draget ovanför flashern. En ny riktigt fin lax börjar hoppa runt båten, ett tag körde laxen förbi båten och hoppade utanför fören vilket gjorde mig som kapten lite nervös, men fisken kom till slut in så att jag kunde håva dagens största lax. Den vägdes i hamn på godkänd digitalvåg till 11,1 kg vilket var nytt släktrekord enligt Jan Olof. Fisken var i övrigt fenklippt. En dag som till slut blev helt fantastisk när det gäller både fisket och det fina vädret.

Inga kommentarer: