Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

onsdag 7 september 2011

Atlantic Salmon In Stora Laxa IcelandHar säkrat upp Stora Laxa nästa år under de absoluta bästa veckorna så den som vill hänga med på ett riktigt hett laxfiske kan höra av sig. Ett fåtal spön finns tillgängliga. Ett fantastiskt trevligt flugfiske där man fiskar med flytlina och småflugor i fina pooler med kristallklart vatten. Utöver lax finns det ett fint bestånd av havsröding och grov insjööring.

Lättillgängligt laxfiske
Ett relativt lättillgängligt fiske 2,5 timmars flygtid från Arlanda och sedan bil i ca. 1 timme. Det kommer fler filmer från olika delar av den vackra älven som ändrar karaktär från strida bergspooler i överdelen till långsträckta djuphålor med grusbankar i nederdelen. Storleken på laxen varierar mellan 2 kg upp till dryga 10 kg där majoriteten ligger mellan 3-6 kg.

Stor tillgång på lax
Hur många man får per dag varierar givetvis men tillgången är stor och hur många du får hänger mest på dig själv. Jag räknar med att fånga 5-10 laxar per dag men då har jag tränat i 40 år. Under vårt provfiske var det extremt lågvatten, det lägsta på många år. Trots det var fisket mycket bra. Nu under skrivande stund har vattnet börjat stiga då det vanliga Isländska vädret har återkommit vilket har gjort fisket helt galet sista dagarna. I går fångade en kille 11 laxar i samma pool under ett fiskepass och han var ganska oerfaren.

Inga kommentarer: