Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com

Klicka på bilden så kommer ni till Abelfishing.com
Från och med januari 2012 kommer fångstrapporterna och nyheter ligga på min nya internetsida abelfishing.com

tisdag 8 december 2009

Laxcup Suzuki i Vättern ett lyckat arragemang trots hårda vindar


Det blev till slut 95 team och 229 fiskare som anmälde sig till årets upplaga av laxcuppen. Lördagens fiske ställdes in då det blåste för mycket men på söndagen blev det fiske dock med försenad start då det fortfarande blåste för mycket på morgonen. Säkerhet framför allt för att inte riskera att de minsta båtarna råkar illa ut. Fisket blev ganska trögt och endast 9 laxar kunde vägas in. Storslam för team Karslberg från Mariestad som både tog största och mest lax och kammade hem första priset. På andra plats kom meriterade teamet Borgs motor från Kumla och på tredje plats superteamet Åberg och Krister från Karlsborg. Erfarna lokalteam med många timmar på Vättern vad det som gav utslag i denna svåra tävling.


Givande middag på lördagkvällen
Närmare 90 tal personer kom till Taikrogen för att äta gott och höra Mikael Bergström, Martin Engström och David Johansson från den nybildade smoltgruppen på Länstyrelsen informera om läget i Vättern och även om Vänern. Att det är kris med laxen i båda sjöarna är det ingen som tvivlar på nu, men optimism för framförallt Vättern där man redan nästa år räknar med bättre fiske.


MER LAX I VÄTTERN
Årets upplaga av "Laxcup Suzuki i Vättern" inbringade 45800 kr till stiftelsen för att främja laxfisket. Ett mycket bra resultat som säkerställer en stor del av år 2010 års bidrag till laxutsättning och kvalitetssäkring av smolten.
Bilden visar glada vinnare och arrangörer.

Inga kommentarer: